ثلاثة كاسات كبيرة حليب ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود بيضة لدهن الوجه
الطريقه
أولا لعمل المفرومة
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:
انتبهو: الصورة تتحرك
ثانيا لتحضير المكرونة
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا لتحضير الباشميل
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي
رابعا لتحضير الصينية
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
يلا بالهنا والشفة يارب منقووووووووووووووووول
شهريار عضو فضى
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 08/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الخميس 11 أكتوبر 2007, 3:24 pm
حررررررررام عليك يا احمد جوعتنى كده هههههههههههههه
على العموم شكرا على المكرونه
SASO عضو برونزى
تاريخ التسجيل : 07/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الخميس 11 أكتوبر 2007, 9:27 pm
تسلم ايدك يا احمد
بس انا مش عايزه الطريقه انا عايزه ادووووووووق
ALFares الادارة
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 05/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الخميس 11 أكتوبر 2007, 9:44 pm
شهريار كتب:
حررررررررام عليك يا احمد جوعتنى كده هههههههههههههه
على العموم شكرا على المكرونه
ميرسى ليك على مرورك وردك الجامد دا
لو جعان لسه تعالى وانا اعملهالك
ALFares الادارة
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 05/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الخميس 11 أكتوبر 2007, 9:45 pm
SASO كتب:
تسلم ايدك يا احمد
بس انا مش عايزه الطريقه انا عايزه ادووووووووق
خلاص ماشى هاعملها عندى وابعتهالك على رساله بس قوليلى رايك فيها ايه
ميرسى على ردك دا يا سمر ومتابعتك
الزملكاوى عضو متالق
تاريخ التسجيل : 10/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الجمعة 12 أكتوبر 2007, 3:48 am
الله عليك ياعم الشيـــــــــــــــــــــــــف
ALFares الادارة
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 05/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الجمعة 12 أكتوبر 2007, 8:53 am
اى خدمة يا زملكاوى ابقى كلها وادعيلى بس اوعى تدعى عليا
شكرا على مرورك
dandana87 عضو فضى
تاريخ التسجيل : 15/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الثلاثاء 25 ديسمبر 2007, 1:39 am
تماااااااااااااااام يا ابو حميد المكرونة جميلة تسلم ايدك
besso عضو فلته
تاريخ التسجيل : 09/12/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور الخميس 27 ديسمبر 2007, 3:31 am
الله المكرونه حلوه بس لو فيه حبت سلطا
ALFares الادارة
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 05/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور السبت 29 ديسمبر 2007, 1:07 am
dandana87 كتب:
تماااااااااااااااام يا ابو حميد المكرونة جميلة تسلم ايدك
اى خدمة يا حبى انت عملتها ولا ايه اوعى تكون مسيبتليش حته
على العموم تسلم على المرور يا حبوب
ALFares الادارة
علم بلدك : تاريخ التسجيل : 05/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور السبت 29 ديسمبر 2007, 1:09 am
besso كتب:
الله المكرونه حلوه بس لو فيه حبت سلطا
تمام يا شيف السلطه عليك بقى امال انت شيف ليه
ورينى بقى اكلاتك العظيمه بس اوعى تعمل لنا اكل من بتاع الجيش اوعى شكرا للمرور يا بيسو
gogo88 عضو ذهبى
تاريخ التسجيل : 06/10/2007
موضوع: رد: عمل المكرونه بالباشميل بالصور السبت 29 ديسمبر 2007, 4:29 am
دى بقى طريقه اكل المكرونهبالصور صح يا فارس ولا ايه